Steden

Steden, shoppen en cultuur

Turijn Piemonte

Als je tijdens het verblijf hier ook eens een stad wilt bezoeken, wat shoppen en cultuur opsnuiven? Dan zijn Turijn (Torino) en Genua (Genova) de grote steden die je makkelijk als dagactiviteit kunt inpassen tijdens je vakantie in Casa Bosi.
Kleiner maar niet minder interessant zijn de stadjes Savona, Alessandria, Acqui Terme, Alba en Asti.

 

Torino (Turijn) – 119 km

Torino, de eerste hoofdstad van Italië, het thuishonk van voetbalploeg Juventus, Ferrero en Fiat. Maar ook een stad met beroemde barokke gebouwen, een stad met 13 kilometer overwelfde straten en talloze markten waar het heerlijk winkelen is, een stad met de Alpen als achtergronddecor…
Turijn is een prachtige, authentiek Italiaanse stad, zonder de toeristische drukte van Rome of Firenze.

Genova (Genua) – 92 km

In Genova duik je in het spinnenweb van caruggi, de kleine steegjes in het centro storico, voor een ontdekkingstocht langs een aantal van de beroemde botteghe storiche, historische winkeltjes, die Genua rijk is. Genova, met de grootste haven van Italië, is prachtig gelegen tussen de Middellandse zee en de Ligurische Alpen. Deze regio-hoofdstad heeft tevens het grootste historisch centrum van Europa met talrijke monumenten.

Savona – 45 km

Savona, provinciehoofdstad aan de Ligurische Palmenriviera, wordt gekenmerkt door een imposant fort ‘Priamar’ dat een prachtig uitzicht biedt op de zee, stad en omliggende heuvels. Zijn oude binnenstad met smalle steegjes en gezellige jachthaven zijn typisch Italiaans. Het perfecte uur om deze stad te ontdekken, is tijdens het aperitiefuur. Ga gezellig op één van de terrasjes aan de haven of in de winkelstraat zitten en kijk naar de kuierende Italianen die buitenkomen om een praatje te maken.

Alessandria – 73 km

Alessandria is de hoofdstad van de gelijknamige provincie en is wereldwijd bekend door de Borsalino hoeden, het neusje van de zalm van de locale nijverheid. Alessandria staat bekend als de “stad van het zilver” vanwege haar befaamde juweliershuizen.
Het is een drukke stad met een mooi historisch centrum. Op vrijdag is het markt. Er zijn diverse musea en goede restaurants.

Acqui Terme – 36 km

De Romeinen ontdekten als een van de eersten de weldadige warmwaterbronnen van Acqui Terme (zij noemden de stad overigens Aquae Statiellae). Cadeautjes van moeder natuur, die het water hier op sommige plekken met maar liefst 73°C uit de bronnen doet ontspringen. Je kunt het op het centrale plein van Acqui Terme zelf ervaren hoe warm het water is dat uit La Bollente stroomt, de grote fontein. 
Deze thermenstad bevindt zich op 36 km van Casa Bosi.
Dit mondaine stadje, met zijn prachtig gerestaureerde woningen en charmante restaurantjes, ademt Italiaanse charme.
Het hele jaar door bruist het er van leven en het aantal evenementen die er gehouden worden, is niet bij te houden.

Alba – 53 km

Alba, ook wel stad van de 100 torens genoemd, is de Italiaanse truffelhoofdstad. In oktober/november vindt hier de Internatiale truffelbeurs plaats, het is dan ook niet verwonderlijk dat de hele wereld daarop afkomt.
Het centrum van dit stadje is een culinair paradijs: een opeenvolging van delicatessenwinkeltjes, truffel speciaalzaken en ambachtelijke slagers.
Ook de omgeving en omliggende dorpen met ontelbare wijngaarden zijn zeker een bezoekje waard.

Asti – 60 km

Asti, met zijn goed bewaard historisch centrum is vooral bekend door de Barberawijn die op de heuvels rondom Asti verbouwd wordt.
De Palio d‘Asti wordt ieder jaar op de derde dinsdag van september gehouden. Dit is samen met die van de Toscaanse stad Siena de belangrijkste historische paardenrace van Italië.

Genua Ligurië vakantie
Savona Ligurië
Turijn cultuur Piemonte
Scroll naar boven