Vakantie!

Casa Bosi

Turijn cultuur Piemonte
Vakantie!

Wil je een relaxte vakantie? Kom dan in de stilte, midden in de natuur, lekker luieren, boekje lezen, zwemmen, wandelen, fotograferen, fietsen, …

Wat is vakantie?

Vakantie is een meerdaagse periode waarin een persoon zijn gewoonlijke dagelijkse activiteiten staakt; hij of zij gaat tijdelijk niet naar school, studie, of werk. Het woord vakantie is afgeleid van het Latijnse vacantia, dat staat voor vrij zijn van verplichtingen: vrije tijd. Omstreeks 1850 kreeg vakantie de huidige betekenis. In de loop van de tijd zijn er voor veel werknemers, scholieren, studenten en sommige groepen zelfstandigen regels gekomen over de periode en omvang van de vakantie. Sinds ongeveer 1960 maakt het fenomeen vakantie een stormachtige groei door. Gaandeweg is vakantie gekoppeld aan het maken van een reis of bezoeken van een bepaalde bestemming: men gaat op vakantie. (bron Wikipedia)

Spreuken, gezegden en citaten

Al eens opgevallen dat de vakantie van collega’s vaak meer rust geeft dan de eigen vakantie?
Als de liefde begint te schoolmeesteren, krijgt ze spoedig vakantie.
De meesten onder ons denken beter na over wat we met twee weken vakantie gaan doen, dan over wat we met de rest van ons leven gaan doen.
Een vakantie is voorbij als je begint te verlangen naar werk.
Ga jij nog op vakantie? – “Nog niet. Ik ben nog te dik.”
Het leven is hard, maar nu moet ik weer op vakantie.
Hoe lang kunt u op vakantie? Tot uw baas u gaat missen, maar u moet terug zijn vooraleer hij ontdekt dat hij het zonder u kan stellen.
Hoe was je vakantie? – Geen idee, maar mijn vrouw heeft foto’s genomen.
Op vakantie zie je dat het leven toch anders bedoeld was.
Vakantie, laat de omgeving ook genieten.

 

Wandelen tussen de zwijnen
Zee Ligurië
Markt in Savona shoppen
Scroll naar boven