Wandelen

Wandelen en fietsen

Il Fungo Piana Crixia

Casa Bosi is de ideale startplaats voor heel wat wandelingen en fietstochten in de omgeving.
Er zijn in Piana Crixia verschillende wandel- en fietspaden geschikt voor wandelaars en geoefende mountainbikers.  Hier kun je genieten van prachtige vergezichten op de omliggende heuvels, lavendelvelden en il Fungho met het Regionaal Natuurpark … een waar fiets- en wandelparadijs.

Regionaal Natuurpark Piana Crixia

Casa Bosi grenst aan dit aparte natuurgebied. Miljoenen jaren geleden was hier de bodem van de Middellandse zee, daardoor worden glooiende heuvels soms abrupt onderbroken door grijze ‘Calanche’, een soort prehistorische duinen met aparte erosieve vormen.
Het contrast tussen de grijze kleur van de ‘Calanche’ en de groentinten van bossen en velden vormen een fascinerend en uniek zicht.
Het logo van het park is een spectaculaire rotsformatie in de vorm van een gigantische paddestoel (il Fungho van Piana Crixia). Dit natuurlijke element ontstaan door erosie is heel uitzonderlijk en bevindt zich in het hart van Piana Crixia.
In het park bevinden zich verschillende wandel- en fietsroutes.

Meer info: http://www.parks.it/parco.piana.crixia

Regionaal Natuurpark Monte Beigua

Dit regionaal natuurpark is het grootste beschermde natuurgebied in Ligurië en biedt spectaculaire uitzichten op de Apennijnen en de Middellandse Zee. Het bevindt zich op 40 km van Casa Bosi. Hier is de geologische geschiedenis van de regio zichtbaar met haar rotspartijen, mineralisaties, fossiele afzettingen en spectaculaire vormen. In het voorjaar is het hier een explosie van bloeiende planten.
Dit park heeft de status gekregen van Europees en Wereldwijd Geopark onder de bescherming van UNESCO. 
Je wandelt en fietst er door dichte kastanjebossen, uitgestrekte velden en rotsachtige gebieden.

Meer info: http://www.parcobeigua.it

Interessante links in verband met wandelen en fietsen in Piemonte en Ligurië:

Wandelen in Piemonte
Italiaanse Alpen wandelen
Fietsen in Ligurië
Scroll naar boven