Zwemmen in de buurt

Een duik nemen in de golven van de Middellandse Zee, plonsen in de rivier, genieten van een thermaal bad of zwemmen in een openlucht zwembad …
Binnen een straal van 40 km is dit allemaal mogelijk.

En binnen een straal van 10 meter kan je natuurlijk ook gewoon heerlijk genieten van ons eigen zwembad met bronwater verrijkt met magnesium.


Meertjes en rivieren

Er zijn in de omgeving verschillende meertjes en rivieren waar je kunt pootjebaden en/of zwemmen.
Wij gaan graag naar de Erro rivier en de ‘Lago dei Gulli’ in Sassello. In een prachtige omgeving geniet je van een koele stroom ver van het massatoerisme
Ook het grotere Lago d’Osiglia is een aanrader.


Naar de kust

Op drie kwartier rijden bevind je je aan de Bloemenrivièra aan de Tyrreense Zee, waar een subtropisch klimaat heerst. Hier zijn vele haventjes en vissersdorpjes met kiezel- en zandstranden met op de achtergrond de hellingen met bossen, olijfbomen en wijngaarden.

Thermen

Acqui Terme was reeds in de Romeinse tijd een voorname thermenstad. Tegenwoordig is het nog steeds een kuuroord, met als belangrijkste bron ‘La Bollente’ midden in het centrum, waarvan het zwavelhoudende water een temperatuur heeft van 73°C.

Thermencomplex “Lago delle Sorgenti” in Acqui Terme beschikt over twee zwembaden van 34°C, een sauna, hammam, jacuzzi … waar je heerlijk kunt relaxen.