Zwemmen

Zwemmen in de buurt

Vakantiewoning met eigen zwembad

Een duik nemen in de golven van de Middellandse Zee, plonsen in de rivier, genieten van een thermaal bad of zwemmen in een openlucht zwembad …
Binnen een straal van 40 km is dit allemaal mogelijk.

En binnen een straal van 10 meter kan je natuurlijk ook gewoon heerlijk genieten van ons eigen zwembad met bronwater verrijkt met magnesium.

Meertjes en rivieren

Er zijn in de omgeving verschillende meertjes en rivieren waar je kunt pootjebaden en/of zwemmen.
Wij gaan graag naar de Erro rivier en de ‘Lago dei Gulli’ in Sassello. In een prachtige omgeving geniet je van een koele stroom ver van het massatoerisme
Ook het grotere Lago d’Osiglia is een aanrader.

Naar de kust

Op drie kwartier rijden bevind je je aan de Bloemenrivièra aan de Tyrreense Zee, waar een subtropisch klimaat heerst. Hier zijn vele haventjes en vissersdorpjes met kiezel- en zandstranden met op de achtergrond de hellingen met bossen, olijfbomen en wijngaarden.

Thermen

Acqui Terme was reeds in de Romeinse tijd een voorname thermenstad. Tegenwoordig is het nog steeds een kuuroord, met als belangrijkste bron ‘La Bollente’ midden in het centrum, waarvan het zwavelhoudende water een temperatuur heeft van 73°C.

Thermencomplex “Lago delle Sorgenti” in Acqui Terme beschikt over twee zwembaden van 34°C, een sauna, hammam, jacuzzi … waar je heerlijk kunt relaxen.

Magnesium zwembad

Het in het zwembad aanwezige magnesium chloride verzacht en reinigt de huid.
Het zwemwater wordt op een natuurlijke wijze (geen chemicaliën) gedesinfecteerd en blijft zacht.
Door het toepassen van de mineralen en het zout wordt de waterkwaliteit hoger en blijft het water schoon en helder. Niet alleen visueel, maar ook echt schoon!
Ook ontstaat een therapeutische meerwaarde, doordat de mineralen door de huid kunnen worden opgenomen. En zeker geen rode ogen.
Minerale therapie is de absorptie van magnesium chloride door de huid. Deze transdermale (door de huid heen) methode kan een krachtige invloed hebben in het opbouwen en opslaan van magnesium wat op zijn beurt weer zorgt voor een gezond welzijn.
De magnesium chloride mineralen zijn afgeleid van de oceaan. Deze vorm van magnesium heeft zeer gunstige eigenschappen die goed zijn voor uw gezondheid, evenals het balanceren van uw lichaam en geest.
Magnesium Chloride kan helpen bij het ontgiften van het lichaam, het verminderen van pijn, het verlichten van stress en angst en het versterken van de spieren met energie. Magnesium is verantwoordelijk voor meer dan 300 cruciale enzym reacties en cellulaire processen in ons lichaam.
Over magnesium is bekend dat het zacht is voor de gevoelige huid en helpt tegen huidproblemen. Magnesium werkt als een magneet op de huid, waardoor de huid en het lichaam van onzuiverheden worden ontdaan en de poriën verkleind. De huid voelt zacht, stralend en glad.

Zwemmen in de buurt
Dagje zee Ligurië
Acqui Terme Piemonte
Scroll naar boven